Opbrengst zonnepanelen per maand


Opbrengst zonnepanelen per maand berekenen?

Met onze software krijgt u altijd een onafhankelijke opbrengstberekening!

De opbrengst zonnepanelen per maand berekenen is voor ons een standaard onderdeel van uw offerte. Naast een duidelijke en op maat gemaakte offerte met daarin de specificaties van het zonne-energiesysteem, ontvangt u ook een opbrengstberekening. Hierin vindt u de opbrengst van zonnepanelen per jaar en per maand. Alles op basis van úw situatie. U wilt toch ook graag zekerheid dat uw investering het beloofde rendement behaalt?

Hoe berekenen wij de opbrengst van uw zonnepanelen?

Met ons calculatiepakket PV*Sol van Valentin Software maken wij op basis van de zonnepanelen en omvormer, uw locatie, de hellingshoek en azimuth (stand ten opzichte van het zuiden) een opbrengstberekening. In situaties waar dit nodig is, denk aan schaduw van bijvoorbeeld dakkapellen en schoorstenen, tekenen wij uw woning en de zonnepanelen in. Het programma berekent dan de schaduwverliezen en de omvormer die voor het hoogste rendement in uw situatie zorgt.

Grafiek opbrengst zonnepanelen per maand

Door middel van een grafiek ziet u in een oogopslag wat de opbrengst van uw zonnepanelen per maand is. Hieronder een voorbeeld.

opbrengst zonnepanelen per maand

Legplan zonnepanelen

Als er schaduwfactoren op uw dak aanwezig zijn, dan maken wij een legplan zonnepanelen. Hierin wordt direct duidelijk wat het schaduwverlies van de zonnepanelen is. Schaduw en zonnepanelen is geen goede combinatie, maar door het in kaart brengen van de situatie kan de beste oplossing berekend worden. Ook weet u wat de opbrengst van de zonnepanelen is inclusief het schaduwverlies. Zo krijgt u geen te rooskleurige opbrengst voorgespiegeld, maar een realistische berekening na aftrek van schaduwverlies.

Voorbeeld intekening schaduw en zonnepanelen

Hieronder een voorbeeld van een woning met dakkapel en de schaduw die dit geeft. Door het analyseren van de uitkomsten, kunnen we een goed onderbouwde offerte uitbrengen. Ook kunnen we aantonen door het opmaken van verschillende berekeningen welke configuratie de beste opbrengst geeft. Hiermee kunt u een betere keuze maken waarmee u een beter rendement behaalt en vervelende verrassingen na de aankoop voorkomt.

schaduw zonnepanelen

schaduw zonnepanelen dakkapel