Subsidie warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels


70 miljoen subsidie voor warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels beschikbaar

Het kabinet heeft besloten 70 miljoen euro subsidie beschikbaar te stellen voor warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels. Hiermee wil de politiek een boost geven aan duurzame energie. Subsidie op zonnepanelen heeft er enkele jaren terug voor gezorgd dat vele huishoudens overgingen op duurzame stroom. De nieuwe subsidie moet ervoor zorgen dat het gasverbruik omlaag gaat.

Subsidie warmtepomp

Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van de woning en voor het warme tapwater voor kraan en douche. Hiermee kan het gasverbruik in bepaalde gevallen tot nul worden gereduceerd. Veelgebruikte warmtepompen zijn de luchtwarmtepomp en de aardwarmtepomp. Samen met ons partnerbedrijf L&B bv geven wij advies over de mogelijkheden. Vooral de combinatie van warmtepomp en zonnepanelen is erg interessant. U kunt op deze manier naar nul op de meter, ofwel volledig energieneutraal wonen.

De maximale subsidie op een warmtepomp bedraagt € 1.500,-.

Subsidie zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt water door middel van zonnecollectoren. Hiermee kunt u een mooie besparing op uw energienota behalen. De overheid stelt bij de aanschaf van een zonneboiler maximaal € 650,- subsidie beschikbaar.

Subsidie pelletkachel

Ook bij de aanschaf van een pelletkachel kunt u subsidie krijgen. Het subsidiebedrag op een pelletkachel is maximaal € 500,-. Een pelletkachel verwarmt de woning door middel van verbranding van houtpellets. Dit zijn staafjes geperst hout, die voor een zuinige manier van verwarmen zorgen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Bel dan 050-2111763 of vul het contactformulier in.

Een reactie plaatsen